KYS Uusi Sydän on Vuoden työmaa

KYS Uusi Sydän -hankkeen 1. vaiheen työmaa on palkittu Vuoden työmaa 2019 -palkinnolla. Allianssin päätoteuttajana on Rakennusliike Lapti Oy.

Kyseessä on Rakennuslehden vuonna 1986 käynnistämä valtakunnallinen kilpailu, joka kannustaa alan työturvallisuuden parantamiseen sekä pyrkii nostamaan rakennustyömaiden tasoa ja työmaahenkilöstön arvostusta. Raati huomioi erityisesti Lean-filosofian näkymistä käytännön rakentamisessa ja totesi Leanin periaatteiden, kuten jatkuvan parantamisen, innovoinnin ja ihmisten arvostamisen, toteutuvan arvioiduissa kohteissa hyvin. Arviointiperusteita olivat myös työturvallisuus sekä aikataulussa ja budjetissa pysyminen.

KYS Uusi Sydämen työilmapiiriä luonnehdittiin poikkeuksellisen hyväksi, mistä annettiin kiitosta myös allianssille toteutusmuotona, joka tukee yhteistyöhenkeä ja hyvän ilmapiirin muodostamista.

”On ollut hienoa seurata Lapti Oy:n työmaan henkilöstön yhdessä tekemisen meininkiä. Samanlaista huolenpidon kulttuuria olemme pyrkineet tuomaan suunnitteluryhmään omassa tekemisessämme. Pyrimme huolehtimaan, että työkaverilla on mahdollisuus onnistua työssään. Tästä kiitos kuuluu erityisesti työryhmämme koordinaattori Juho Koistiselle ja Henna Ikäheimolle. Ja työkavereita ovat tässä tapauksessa koko allianssin väki”, toteaa Arkkitehdit Kontukoski Oy:n toimitusjohtaja ja KYS uusi sydän -hankkeen vastaava arkkitehtisuunnittelija Petri Kontukoski.

Muita uutisia