Ouluhallin laajennus

Sijainti Oulu

Osoite Ouluhallintie 20

Vuosi 2018-2021

Vaihe Suunnittelu

Laajuus 7400 brm2

Tilaaja Oulun kaupunki

Share Project :


Liikelaitos Oulun Tilakeskuksen järjestämään kutsukilpailun voittoon perustuva työ Ouluhallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Kontukoski Oy. Hankkeen toteuttajaryhmään kuuluvat myös Peab Oy ja Ramboll Finland Oy.

Laajennusosa on sijoitettu nykyisen messukentän ja pysäköintialueen väliin. Tällä tavoin rakennuskokonaisuuteen voidaan järjestää kulkuyhteyksiltään eri käyttötarkoituksissa parhaiten toimivat tilat. Ouluhallin ja uudisrakennuksen väliin on sijoitettu uusi yhteinen pääaula, jonne messukentältä ja pysäköintialueelta on välitön kulkuyhteys. Pääaulasta on suorat yhteydet Ouluhallin katsomoon ja nykyiseen pääaulaan, Ouluhallin kenttäalueelle sekä uudisrakennuksen liikuntasaliin. Ehdotuksessa Ouluhallin liikennejärjestelyt säilyvät nykyisen kaltaisina.

Rakennuksen virtaviivainen muoto ja julkisivujen tumma sekä osittain läpikuultava visuaalinen ilme hyödyntävät pohjoisiin olosuhteisiin sopeutuneen perhosen, kiitäjän, lentoliikkeen muotoja. Siiveniskujen lailla taittuvat kolmiomuodot tuovat julkisivuihin moniulotteisuutta verkkomaisine pintoineen, mikä mahdollistaa myös näyttävän valaisemisen vuoden pimeinä aikoina.

Uudisrakennuksen liikuntasali mahdollistaa eri palloilulajien korkeimpien sarjatasojen viralliset kilpailukentät. 1500 katsojaa vetävät katsomorakenteet on toteutettu lähes kokonaan muunnettavina teleskooppikatsomoina, jolloin salitilat saadaan tarvittaessa mahdollisimman laajoina haluttuun käyttöön. Lasten harjoituksia seuraamaan tulevien vanhempien tarpeet on huomioitu liikuntasalissa 150 katsojan kiinteällä katsomolla. Hankkeen tavoitehinta-arvio on noin 20 miljoonaa euroa.